субота, 21 листопада 2015 р.

Розминаємо шию прямо на робочому місці

Часто ми скаржимося на фізичну втому, яку неможливо пояснити – начебто весь день “нічого не робили” – просто сиділи на роботі. 

Однак, варто врахувати, що сидячий або малорухливий спосіб життя є величезним навантаженням на наш хребет і, як правило, в першу чергу страждає саме він. 

Відомий факт, емоції і спосіб життя мають відбиток в нашому тілі. 

Болі і затискачі в грудному відділі хребта і шиї є свідками постійного стресу, страхів, відсутність позитивних емоцій і радості. За допомогою наступного комплексу вправ, можливо знизити негативні наслідки малорухливого способу життя. 

Розтяжка шиї 


Сядьте рівно, ноги поставте на підлогу, а руки покладіть перед собою. Тримайте шию рівно і постарайтеся потягнутися головою вгору. Підборіддя опуститься вниз, але не тягніть його до грудей. Розслабте плечі і відчуйте розтягнення в шиї. Повторіть кілька разів і робіть цю вправу якомога частіше. 


Повороти шиї 

Опустіть плечі і розслабте руки. Тримайте шию прямо і дивіться строго вперед. Плавно поверніть голову вліво. Погляд повинен бути паралельний підлозі. Зробіть паузу, поверніться в початкову позицію і повторіть те ж саме в іншу сторону. Зробіть 5-8 разів. 


Нахили в сторони 

Потягніться лівим вухом до лівого плеча . Не нахиляйте шию і голову вперед або назад. Плечі повинні залишатися опущеними і не намагайтеся потягнути їх назустріч вухам. Поверніться в початкове положення і зробіть те ж саме в іншу сторону. Повторіть кілька разів. 


Нахили вперед 

Потягніться підборіддям до грудей, тримаючи при цьому спину і шию прямими. Не відкривайте рот. Поверніться в початкове положення і повторіть те ж саме, зігнувши шию. Зробіть невелику паузу і поверніться в початкове положення. Повторіть кілька разів кожен нахил. 


Нахили назад

Сядьте рівно, опустіть плечі і розслабте руки. Тримайте шию прямо і дивіться вперед. Нахиліть голову назад і потягніть підборіддя до стелі. Нижня частина підборіддя повинна дивитися вертикально вгору. Не відкривайте рот. Зробіть невелику паузу і поверніться у вихідне положення. Повторіть кілька разів. 


Кругові обертання

 Якщо у вас є проблеми з шиєю, проконсультуйтеся з лікарем перед виконанням цієї вправи. Плавно обертайте головою в кожну сторону, уникаючи при цьому різких рухів. Якщо у вас є болі в голові або в спині, спробуйте малювати вісімки, – це більш легка вправа. 



Джерело: promedical.com.ua/zdorovja/fizichna-aktivnist/kompleks-vprav-dlya-shiyi/ © PROMEDICAL

Немає коментарів:

Дописати коментар