понеділок, 10 листопада 2014 р.

Саморозвиток: план дій на 100 днів

Людина – істота, якій просто необхідно саморозвиватися. На якому б духовному та фізичному рівні ви не знаходилися, завжди залишається місце для удосконалення: ідеальних людей в природі не існує, тому лише постійна робота над собою, над своїми слабостями та недоліками здатна зробити з нас людину та вберегти від деградації.


Насправді, саморозвиток – річ не проста. Це постійна праця, яка вимагає неймовірної витримки, сили духу та глибокої мотивації. Якщо чогось одного у вас не буде, ви закинете цю справу, заледве її розпочавши. Наново ж узятися за все з кожним невдалим разом стає все важче.

Тому краще починати з дрібниць. Не варто обмежувати себе в усьому, за один день хотіти відмовитися від неправильних звичок – у більшості випадків такий підхід просто приречений на провал.

Скориставшись порадами, наведеними нижче, ви зможете змінити своє життя всього за сто днів. При цьому вам не доведеться провадити виснажливу боротьбу з самим з собою: кілька простих кроків стануть чудовим стартом на шляху до саморозвитку.



Отож розглянемо, як виглядатиме саморозвиток за 100 днів.


1. Виберіть книгу, яку ви хотіли, але досі так і не зважилися прочитати. Це може бути якась складна для вашого розуміння книга чи чергове видання по саморозвитку, яких чимало представлено на сайті http://4brain.ru/books/. За сто днів ви повинні її прочитати від початку до кінця, без компромісів та відмовок.

2. Спробуйте пізнавати щось нове й цікаве. Кожного дня. Це може бути назва якогось екзотичного овочу, столиця африканської держави чи щось іще. Ввечері перед сном спробуйте згадати, що новенького ви дізналися за минули день.

3. Наступні сто днів припиніть скаржитися на життя. Це не так уже й важко, як здається. Справа в тому, що негативні думки є причиною негативних подій, отож кожного разу, коли вам схочеться поплакатись, беріть себе в руки, згадуючи, що те, на що ви скаржитеся, неодмінно з вами станеться.

4. Протягом ста днів намагайтеся заводити будильник на одну хвилину раніше щодня. Вставайте одразу ж після того, як будильник задзвенить. І вже через сто днів ви систематично вставатимете на півтора години раніше, отож часу у вас буде набагато більше.

5. Протягом зазначеного періоду в сто днів намагайтеся вранці спросоння записувати нотатки. Нехай зошит лежить біля ліжка – всього кілька слів, записаних одразу ж після пробудження, і ви дізнаєтеся не лише багато нового, але й сни свої не забудете, а вони, як відомо, відголос підсвідомості.

6. Протягом ста днів намагайтеся побільше думати про те, ким би ви хотіли стати. Аналізуйте вимріяний образ, приміряйте його до себе, вимальовуйте в своїй уяві чіткий ідеал того, ким би ви хотіли бути. 

Немає коментарів:

Дописати коментар